teh hijau

Nk tny mummy2... boleh ke prgnnt women mnom air teh hijau? Risau dgn mslh berat bdn berlebihan.... 32 weeks ... dlm sbulan naik 3kg...?bby makin aktif... sy plk kerap lapar... huhu?

8 Các câu trả lời

Tak payah sis jgn amik bende untuk dietkan diri. It normal berat naik. Sye pon dulu berat slalu naik baby aktif sampai nurse pon bising asyik berat naik. Every month akan naik 2kg tapi bila dh start checkup 2 minggu skali bila masok 3 trismester lagi teruk. 2 minggu bersamaan 2kg naik pastu bp naik tapi alhamdulillah time bersalin takde pape dan bersalin normal

Tak payah minum kot.. Kalau risau berat badan berlebihan.. Makan kene kawal..nasi n roti kurangkan.. Kerap makan tapi kuantiti sedikit.. Banyakkan minum air kosong.. Kudapan2 amik buah-buahan ..dinner sebelum kul 7..malam kalau lapar makan buah or minum susu..

Sy minum tp bkn hari2 la..biasa green tea boh je minum..nak sgt2 baru minum utk basah tekak..tp kalau hari2 tak berape elok la bg sy..tak pon yg matcha tu..sedap..lipton..huhu..

Boleh je minum time pregnant. Tapi untuk masalah berat tu penyelesaiannya kena kawal makan. Teh hijau xmembantu pun kalau xkawal makan

Sy ada baca utk mudahkan bersalin minum teh hijau which elok hujung2 kehamilan. So tak sure nak suggest boleh ke x.

Rasanya sy prnah baca yg teh hijau boleh cepatkan proses brsalin kalo dh hujung2 kehamilan.. 😅

Sis nak minum sbb nak bagi berak2 ke camne ? Nanti lagi masuk angin susah 😅

Minum utk apa

4y trước

Teh hijau kn boleh kurangkn kenaikn berat bdn...