Hi semua. Ada tak kat sini yg sakit tulang area miss V time 30 weeks ke atas? Kenapa ya?

Nk tidur n jalan sakit 😂

5 Các câu trả lời

itu normal, nama dia pelvic girdle pain. nak kurangkan boleh google contoh exercise. cara tidur pun ada cara sendiri. boleh cuba buat research. saya dah go through pelvic girdle pain ni daripada 20 weeks, setiap kali jumpa doctor/nurse diorg memang akan cakap normal sebab tulang pelvic kita nak menyesuaikan untuk size baby yg makin membesar. inshaAllah nanti kita akan mudah bersalin. tapi kalau awak tak tahan sangat, boleh jumpa doctor, maybe dia akan bagi pain killer yg sesuai.

Tengah mengalaminya skrg 🥲 bahagian kelengkang, and pinggang. Kata dr cecair relaxin apatah, nk bgi dia kembang and mudahkan bersalin. Huhuhu ke punca saya bersama dgn suami hentahlah tapi seksa Kelengkang sakit 🤣 mcm nk terkopak

Normal. Itu nama nya public bone pain. Cer Google. Saya pon alami nya skg. Dari minggu ke 32 smp skg nak masuk 36w. Nak jalan sakit, nak bgn dari baring lg la sakit..

sama la sakit juga bila jalan... kdg2 jln lepastu brhenti kejap sakit kt bhgian miss v.. kdg2 rasa sakit mcm sengugut... 🤧 #32week

normal. baby makin membesar