Dah cuti period 6 hari dari hari pertama puasa..

Nk tanye dari hari pertama puasa sy dah dtg period selama 6 hari lepas tu tarikh 23/3/24 pada hari ini darah keluar semula..adakah darah period?perlukah sy tidak berpuasa?#bantusharing #ingintahu #bantujawab #SeriusTanya

1 Trả lời

dari hari pertama period, kira sampai 15 hari tarikh tu bila. dalam tempoh tu masih period. hari ke 16 ialah darah istihadah dan perlu solat, puasa macam biasa

3mo trước

hari ke 15 period sudah mencukupi tetapi selepas seminggu keluar semula darah jd di sini sy keliru adakah sy period atau itu darah istihadah