Puting susu berkulat

Hi nk tanya pendapat, mcm mana ye nk bersihkan betul2 puting supaya tkde putih2 tu? Sy dh cuba basuh dgn air panas bersihkan tiap kali lepas guna sental habis tp mesti ada putih tu. Cmna mana nk bersihkan

3 Các câu trả lời

sy pakai botol avent dan tommee tippee, setiap kali lepas menyusu, sy akan bukak semua part botol susu, dan rendam dalam air sabun, pastu sy akan berus setiap part tu dengan teliti. alhamdulillah anak dah 3 bulan, puting yang dia pakai dari newborn pun still macam baru lagi, cuma kuning sebab yela dah 3 bulan, puting pun dah expired. lagi satu, sy tak suka biar botol susu lama tak berbasuh sampai sisa susu tu dah kering. tapi kalau macam puan ni, better tukar je puting tu. puting botol pun banyak murah murah kat shopee, boleh tukar selalu. kalau biar putih kat puting tu, nanti berkuman, timbul pulak penyakit lain.

1y trước

btw, anak sy fully fm dari lahir, so memang kerap guna botol susu. Puting perlu ditukar setiap 3 bulan. Jangkahayat puting selama 3 bulan shj, lebih kerap penggunaan, lebih cepat expired.

ada berus yg kecik jual dkt shoppee..

klau mcm tu kena beli lain

1y trước

Tapi baru guna dlm beberapa minggu. Mcm terlalu cepat pula nak beli baru 😅