Nak tanya

Nk tanya , mommy2 dlm ni masuk labour room dh brape cm ye ? Sbb sy branak ank first doc xlayan sy nk masuk lb padahal dh 4cm bila 8cm mintak masuk lb pon xlayan bila dh nmpk kepala bby dlm wad tu baru kalut dia salahkan kita plk xbagitau 😢

6 Các câu trả lời

Sy anak 1st lyan contraction kt rumah, smpai hospital 8cm trus tolak labour, Anak 2nd kurang gerak g hospital 1cm. Esknye induce 11pg pkul 6pm dh bg msuk labour bukaan 2cm kot atau lbih klau x silap.. Anak 3rd 3 hari perut mengeras g hospital just nk cek tgk dh 3cm, admit esknye 9pg msuk labour 9.30pg doc pecah ketumban msa 3cm, 10.07am bersalin..

6mo trước

Depend pda tuan bdan, ade yg cpt ade lmbat.. nurse kdng-² x arlet so dia ingt lmbt tp actually ade je yg bukaan dri 3cm - 10cm x sampai 30minit.. sama mcm sy last bersalin doc kata pkul 1pm, pkul 9.30pg dia pecah ketumban, haaa 10.07pg sy dh rasa nk teran, bila ckp dia kata blum lg, mintak cek hmm kpla bby dh nmpak then dia sruh sy push..

Pengalaman saya beranak dkat hukm, 3 cm dah masuk lb sbb cervix dah nipis. Masuk lb pkul 9, pkul 4.30 baru beranak. Saya kena induce.

ada 5cm ada 6cm.gerun jgk ye 8cm pun x d layan.sbb sy pernah 8cm ke full tu x sampai 10 minit.n ada jgk org bukaan 1 jam se cm

sy masuk lb 7cm itupun sbb mula2 layan contraction kat umah😂sampai2 hsptl diorg check contraction jln ap smua n terus tolak lb

mcm mana tu sakit contraction? sbb skrg 38 weeks. saya masih blur lagi. tkut kalau g hospital kena sama mcm awak...

Hospital mana ya ? Nak blacklist siap2