Poopoo 2-3 kali sehari normal atau tidak?

Hi nk tanya mommies yg thu, baby sy 11 bulan dia minum susu fm and dah makan nasi. Just wanna ask normal or not dia poopoo 2-3 kali sehri? Lepas makan atau susu?

66 Các câu trả lời

salam mommy,nak tanya ..pernah tak baby mommy poopoo kerass ??lepas tu menangis meraung .. anak saya dah nk masuk 2 bulan poopoo macam tu ..tukar susu pun sudah ..bawa pergi klinik pun sudah ..anak saya sekarang umur dh 11 bulan ..boleh bagi cadangan tak mommy ?macam mana nak kurang kan poopoo keras ?

4d trước

sama mcm ank sy meraung sbb pedih tu sis poop keras. sy bg buah naga dan pisang mmg sesuai dgn baby sy, alhamdulillah beransur ok lepas keluar yg keras tu. dkt pggung check kan skali kot dah merah, sapu nappy rash cream. ank sy 3 hari jugak berak 4 kali sehari sikit2, lepas tu dah ok dah dia 😇. lepas ni make sure mkn nasi tambah sayuran hijau, air masak dan buah.

Bergantung berapa banyak anak makan & minum kot..macam anak saya minom 5oz x 6 feeding, makan 3x sehari tak termasok sneking..kdg2 poo 2x sehari, kdg2 poo terus blowout sbb banyak terus..tp asal bontot baby xnampak melecet & dia xde menangis2 teruk masa poo, should be ok rasanya..

iya sis anak sy pun sama jgk.yg penting sdh mkn tdk lama tu mesti melabur dekat pempesr dia, tpi baby sy mls nak mkn tpi kuat susu dan baby full susu badan tk apaka yaa .tpi anak sy suka makan sayur buah2han atau kue2 .cuma rasa risau sebap mls nak mkn nasik

yaa..normal sis..ank sya pun popoo stiap kali lepas makan..lepas makan biar kejap bg dia main2 pas2 jap gi mesti dia popoo🤭

Normal sis. Anak saya lepas poopoo makan. Lepas makan susu badan pulak sampai tidurr. Kalau perut kenyang sangat tu yg poopoo.

normal anak sy blh Kate setiap Kali tgh mkn Akan "melabur" sekali hehe. atas masuk bawah keluar😂

Ya normal sis, especially klu minum susu fm kena makesure bby poopoo 1/2x sehari ... tapi klu 4-5x tu dh dikira cirit birit.

Normal...tpi kena tgk warna najis juga kalau lain daripada najis2 biasa...tanga lar klinik yg kita checkUp selalu tu

Yes normal tu sis bla baby kita bagi dia makan . Tapi bila dia minum susu fm dia just kencing . Cuma dia berak bila dia makan

2y trước

Tak2 ni untuk mummy prengent . Kalau macam saye kan tengah prengent sekarang ni then bila waktu pagi lepas saya makan je berak . Makan sikit je mommy prengent dah berak . Normal ke ?

boleh tau crim ape yang bagus untuk hilang kn ruam kat muke bby.. tiba2 je naik bintik² cm tu . tp badan xde plk