Susu badan

Hi nk tanya, macam mana ye cara banyakkan susu badan? Baby tk menyusu sbb dlm nicu

9 Các câu trả lời

jika dpt ulang anak dan tgk anak dkt nicu puan try cium anak ms puan jumpa anak tuk merangsang hormon oksitosin..bila hormon oksitosin dpt drangsangkan automatik susu akan ada n byk.. jg pemakanan pstikan makan makanan brkhasiat dan stiap kali pam pstikan minum air menckupi supaya bdn tidak alami hydration dan blh bykkn susu bdn..mg dpmudahkan segalanya aamiin

8mo trước

Alhamdulillah kak saya bersyukur sbb akak share dgn saya, Terima kasih kak, Semoga selalu dalam lindungan Allah🥰

Sy masa anak no 3 lahir Prem dulu nicu 29 .. hari² Sy minum teh longan kurma merah n roti jagung .. before pam Pon mesti ambil .. pam ikut masa yg betul jgn skip pam .. timing yg sama Jee kalau 2 jam setiap 2 jam wajib pam .. makan dan paling penting mindset ibu tu merasang juga .. minta suami kerap urut urat susu belakang badan .. in Shaa Allah membantu ..

8mo trước

beli dekat zemart biasa ade jual .. teh longan kurma merah .. klu pasaran lain byk brand ..

kalau baby tak menyusu, awak xde pump/marmet ke? if awak xbuat ni susu bdn lama kelamaan akan kurang dan kering. sebab otak tak terima signal utk produce susu badan. if baby xde bersama awak kena pump setiap 2@3jam sekali. satu sesi mengambil masa 15-20minit. including malam. minum air secukupnya. atleast 8gelas sehari makan makanan berkhasiat.

8mo trước

Aamiin allahuma aamiin🥰🥰🥰

milkbooster setiap org xsama....mcm sy jagung n lobak putih tu dah blh buat susu byk...tp paling penting kena pump sbb nk hantar signal yg ada demand...

8mo trước

Tulah kak, tk tau nk yg mana dah

walaupun baby tak menyusu, kena keluarkan juga susu tu sis. untuk jaga demand/supply. nurse tak minta hantar bekal susu ke anak ke?

8mo trước

Aamiin, baik kak terima kasih☺️

minum milk booster inshaallah susu ibu akan banyak , and jangan stress2

8mo trước

Dah 2 brand milkbooster tp tkde kesan, ada recommend tk sis?

makan shaklee punya vitamin tambah susu tu sis .

8mo trước

Dah try kk tp tkde kesan

Kerapkan memerah puan 2-3jam sekali ye

Klu sye, berurut.. lps tu pam susu..

8mo trước

Haah.. sye ada amek CL.. tp baby warded 5 hri.. awal2 tu memg xde lgsg.. lps dia urut, bru ada..