Bersama suami

Hi nk tanya. Kalau suami pancut dalam masa kita tgh pregnant, kita boleh pregnant lagi ke? Ada org kata air suami tu bagus utk baby dlm rahim. Minta pencerahan.

1 Trả lời

Tgh pregnant xleh pregnant lg sis sbb kita xproduced ovum dh once kita prgnant.. utk 1st trim tak digalakkan bersama sbb bby still fragile.. sebolehnya pakai protection sbb takut ada apa² kuman / jangkitan pd sperm.. 3rd trim digalakkan bersama & husband boleh lepas dlm utk percepatkan bukaan & air mani membantu contraction..