Nak mask 4 bulan

Nk tanya baby sekarang kurang menyusu badan, lepas tu suka hisap jari sampai kluar air liurnya.. tp bila baby menyusu lama jaa, cuma x sekerap mcm sebelum nih.. kdg tu menyusu sat lepastu dia lepas ada tanda tanda gatai gusi kaa? #firstbaby #bantusharing #firstmom #ingintahu

5 Các câu trả lời

Sy pun first mom, doc nasihat paksa juga anak mnum jgn lebih 4 jam tak mnum. Sy bedung bru dia mnum, dlm 2 oz-3 oz. Lepas sejam kdng2 dia akan minta lagi tpi kami buat dlm 2 oz. Kena belajar perangai dia mcm mna. Lama2 nampak rentak dia. Kalau malam dia akan tdur 5-6 jam. Tapi sebelum tdur dia akan mnum 4-5 oz. Doc kata takpe jnji sebelum tdur dia banyak mnum. Cuma lepas bangun dri 6 jam tdur tu dah bagi susu, make sure lepas 3 jam bangunkan dia utk mnum susu. Sy bgi susu fm.

betul sgt..sama ngan baby sya yg baru msuk 4bln harini,time dbf main2 isap lepas isap lepas😅klo dia mmg lapo tu lama bf.ada lg perangai baru dia biasa dah nyusu smbil baring ngan sya,pastu tertido kalau mlm.klau nyusu duduk kejab je nyusu mulai la main2

1y trước

tulatu sama dgn baby sy.. fasa dia agaknya ehhhh

ye sis.. anak sye pun mcm tu.. beza nye anak sye mnum fm.. kdg dye mcm main2 je mnum tu.. ble bg puting laju je dye hisap.. kdg2 sye bg puting kosg dlu, bia dye leka pastu tukar ngn btol susu.. bru dye mnum smpi hbes..

sama. anak sy pon macam tu. dia hisap jari, mak nye ingat dia lapar. rupanya tabiat baru dia. bila menyusu byk main. nak tgok sana sini, pstu nk tgok mak nye lah 😅 tp sy kerap bg susu.

asalkan berat anak naik dan menyusu lebih 6x sehari nak bagi anak susu banyak, sis susukan masa mamai mesti dia menyusu banyak🤣 kalau tgh sedar, asyik main aje minum kejap2