Scan

Hi nk tanya ada ke orang pernah experience mcm saya? last period 13/6/19. mlm semalam scan dr kurang nmpk lagi kantung sb pundi kencing saya kosong ? lepastu dr cuba juga tgk nmpk kantung tapi kecik dan klu ikut size baru 4weeks dan saya ada irregular period. kalau ikut apps tu sy dlm 7weeks, tp scan 4 weeks. normal ke tu? atau saya ke pergi scan lagi sekali?

3 Các câu trả lời

normal la tu sis..dlm apps tu cuma anggaran je bdasarkan tarikh last period..hehe..lpas abis period waktu pling subur tp mna blh apps tu confirm kn tarikh yg mna satu sis lekat time bama kn..lgpn sis sndri pn ckp irregular period kn..jgn bmbang ek..nnt doc akn repeat scan blk tu..take care ok

5y trước

thank you sis 🥰

I last period 13/6 juga sis. I dpt tau i pregnant pd 14/7 sbb positive UPT. I jmpa doc pd 1/8 utk sahkan, doc scan dari atas (permukaan perut) tapi kurang nampak . So doc minta utk scan dari bahagian bawah spaya lebih jelas, masa tu baru dpt nampak denyut jantung baby.

5y trước

Mengikut kiraan doc dari last period, ni masuk ke-7 minggu. Kalau i kira ikut tarikh subur (regular period), baru 5 minggu.. tapi masa check aritu sbb masih awal, mmg cuma nampak kantung je kalau scan dari atas (permukaan perut).

Kwn sy mcm tu jg . 4m bru nmpk sis n positif