Bsp procedure

Next week ad appoinmnt buat bsp 8am. Then nurse KK sruh puasa strt 10pm mlm tu. Lpstu mcm mne ya procedure nya? Nurse tk explain detail. Sy frst mom so tktau sgt nk tnya apa time tu. Pls share. Kk desa tebrau, jb.

2 Các câu trả lời

buat bsp x perlu puasa. boleh je mkn mcm biasa. 8am amek bsp. lps tu boleh pg breakfast. nnti after 2hour dtg kk balik buat bsp lps mkn. nnti ptg pon sama lps 2hour lunch kena repeat. sbb procedure bru ni, lps 2hour lunch. kalau ikut procedure lama, sebelum dinner, dlm pkul 6 mcm tu. and mlm lps dinner 2hour. selalu kalau mlm kk dh ttp dorg mntk buat dkt klinik luar kalau xde glucose meter tu. yg kena puasa bila kita minum air gula je. bsp x perlu puasa.

2y trước

minum air gula kite kena puasa dri 10mlm sampai amek darah 2nd time lps 2jam minum air gula. selalu yg mnum air gula ni ibu atas 30, berat bdn lebih, berat naik mendadak, ade family history kencing manis. kalau yg bmi normal, xde mslh berat, below 30y, mnum masa 28w nnti. tu pon kalau berat x naik mendadak.

Hi, Sy baru lps mnum i gula 2 hari lepas kt kk. Nurse advise utk puasa dari 10 mlm sampai la selesai test kedua selepas 2 jam. sy haritu total 12jam puasa. Mmg puasa betul2 air kosong pun tak minum. Alhamdulillah xde sangkut. Mgkin lain kk lain procedure kut, xsure jgk. Tp utk yg pregnant 25 ke atas memang kena minum i gula . 😉