Minum air gula

Hi, boleh share tak procedure mnm air gula. Next dah kne mnm. Nurse advice puasa strt dr 10am. Mnm air gula esknya kul 8am. Boleh mnm air putih tak time puasa tu? #firsttimemom

10 Các câu trả lời

Puasa 10malam, ambil darah 8 pagi. ambil darah (pre) minum air gula Lepas 2 jam ambil pula darah (post) Kalau minum sikit air masak Lepas minum air gula,tak beri effect pon. SBB air gula dah larut,bukan dia bilas air gula yg Kita minum,tapi jgn tambah air masak dlm air gula pulak.😅

Saya pernah tanya juga nurse air msak kosong bole minum ke antara pukul 10-8 tu..nurse kata kan puasa..puasa betul2 ye..makna air masak pn xbole la..tp sy dgr2 kk tpt lain boleh je. Xtaula mana yg betul. Tp saya ikut jela puasa makan ngan minum tu.

2y trước

Itula praktis tak sama. Sebb tu ada kk yg nurse kata bole kk saya nurse xbagi. Xfaham juga knpa lain2..

kk tempat sy, nurse kata kalau lapar sgt, minum air kosong wktu puasa tu. sbb kita bila perut kosong lama auto rasa nk muntahh sgt2. Ikut kk masing2 , ada yg bgi minum, ada yg tak

Kalau ikut logik sains sebenarnya boleh je. Sbb bacaan gula takkan dipengaruhi oleh air masak. Contoh minum coke tp tmbh air masak, bacaan gula tetap sama 🤭

Nurse tempat sy ckp puasa kul 10pm. Boleh minum air kosong sahaja. Esok pagi lepas minum air gula, tak boleh makan/minum lgsg sehingga darah kedua diambil.

Kalau ikut kk tempat sy, xboleh minum air kosong time puasa tu. Tak pernah minum air gula lg, first time jgkk..tp dah tnya nurse kk haritu dia jwb mcmtu.

2y trước

saya g swasta . doc ckp bleh mnum . dia x kacau pun result .

Xboleh mnum mkn sis,,nnt lepas mnum air gula tu sis boleh mnum skit utk hilang kn rasa mnis dalam tekak,,sikiiiit ja tau

Nt time mnum klau blh habis kan trus Jgn mnum sikit2. Lepas mnum ambik air kosong kumur sikit bg elak muntah..

sama laa.. saya start puasa malam ni pkul 10mlm sampai pagi esok utk minum air gula..

*Puasa strt 10pm mlm tu. Mnm air gula 8am esknya