6 weeks pregnant can do house core

Nak tumpang tanya, I just checked on hari khamis I pregnant. Almost 6week now, ada pape I kena jaga ker dr segi pemakanan, boleh tak saya buat keje rumah eg.. Sapu lantai, mop ker. 😁 #firstbaby after 8 years marriage.

8 Các câu trả lời

After 8 years, better sis rehat banyak2 jaga makan jaga diri. Skrg bukan masa utk sis buat kerja dah. Sapu sampah ke mop lantai pun tak boleh. Nanti doctor marah. Biar kena marah sbb kita goyang kaki takpa sbb kita nak jaga baby dan diri kita tuu.

tahniahhh 😍 sy, doc pesan jgn buat kerja berat, so sy buat yg termampu je.. yg lain minta tolong husband 🥰 pemakanan kalau xsilap dlm artikel TAP ni ada.. nenas, durian or pedas xleh mkn

kalau sy sis. mmg jd princess laa.. semua suami sediakan. bsuh bju. masak. vacuum. mkn mknan yg sihat kalau xde alahan. Sy de alahan so kena try n error mknan apa yg bole masuk tekak.

3y trước

Wow 😍😍 bgs husband kak... I will try my best klu penat I will tk a rest

Bedrest more sis.. Try not to do house chores dulu yang berat and don't over stress with work, msk 2nd trimester baru buat house chores #TAPActiveUser #TAPActiveUsers

ikut bdan masing2 sis.. slagi sis mampu bt sis bt je, klau rsa xlrat sgt2 tggal je.. mcm sy alhamdulillah leh bt je sume keje , naik turun tgga tiap hri.. 😅

3y trước

Yeah!!! Sbb skrg buat apa pun slow motion 😅😅kejap2 duk.. Xgerak nanti lg mls jd nyer

Congrats mommy. After 8 years finally your baby will be here soon. Jaga diri for now jangan buat kerja berat sangat. Banyakkan rehat. Congrats again!

3y trước

Thank you 😘... Mmg syukur sgt tu yg kite nk jg leklok2 takut ada tersilap pape

Setakat sapu sikit2 ok kot. Kalau mop tu rasanya terlalu berat.

banyakkan berehat.. jangan buat kerja2 yang berat..