Makanan utk ibu mengandung

Hi, nak tnye makanan ape sesuai utk wife sy makan dlm first trimester ni eh? Yang sng lagi berkhasiat #firsttimemom #firstbaby #ingintahu

1 Trả lời

Nak senang makanan seperti sup, rebus atau steam. Mee sup ke mihun sup ke. Boleh try buat ikan steam. Makan kerang rebus. Lebihkan protein dgn makanan tinggi iron untuk HB. Boleh juga makan makanan jenis serat/wholemeal untuk kenyang yg perpanjangan. Buah dan sayuran pun kena lebih. Buat salad atau sayur steam pun ok

2y trước

Aaa ok ok tq ,so if nk makan salad mmg elok steam kan dlu la eh?