Baby x berak sehari normal ke?

Nak tnye , baby saya bf+fm .. seharian ni dia x berak Pon . . Mcm mana ya nak buat .. dia Masih lagi jaundice.. 9/7 ni nak jumpa doktor . Bila dia bf taik dia agak sikit . . Tue yang beri susu fm untuk baby berak buang kuning . Mcm mana ya nak buat ? Kalau ikut pengalaman semua ? Hati ni risau sebab saya first mom

3 Các câu trả lời

kalau susu awk byk just bg susu awk je sejam sekali. untuk kuning tu awk ikhtiar ambik air kelapa dlm 50ml bg dia hisap. pastikan habis dlm sehari tu. bagi tiap² hari air kelapa sampai nampak kuning tu turun. ni petua org zaman dulu In Shaa Allah memang berkesan. oh lupa kalau baby breastfeed tak berak dlm sehari, itu perkara biasa. tak berak 3 hari pun tetap perkara biasa cuma kalau baby minum susu formula je kena berak sekurang²nya 2 hari sekali.

baca2 experience orang lain, bila lagi FM ni ada yg boleh buat sembelit, sebab tu kena try & error. kalau minum FM patutnya kena berak hari2. kalau saya, keep on DF. anak saya haritu pun berak dia sikit, tapi saya teruskan je DF ikut demand baby. ada few days tu dia nak cluster feed, saya teruskan je. penat memang penat, tapi lepas tu cepat kuning dia turun walaupun berak tak banyak.

kena kerapkan susu bby stiap sejam..biasa bby br lahir tiap2 hari dia akan berak dan kencing selepas minum susu...jika bby xberak..risau..better puan g klnik swasta pakar kanak2.tuk mintk doc check..mg dpmudahkan segalanya Allahuma amiin

2mo trước

kalau baby umur sbulan x normal ke?