berat bayi

nak tnya..ada x baby yg fully direct bf berat bayi 3 bulan 4.88kg je..ank sy lahir 2.5kg..

5 Các câu trả lời

sis kena tgok graf kt buku tu. nurse ada bgtau kan bmi anak? berat dan tinggi. kalau normal tk perlu risaw pun berat anak tu 4.88kg je. perkembangn bayi semua tk sama.berat baby bukan bergantung pada susu fm ke atau df ke apa. berat baby bergantung pada kekerapan baby menyusu sama ada dia cukup susu atau tak. sbb tu penting kena tgok graf yg nurse tanda tu. kalau line merah ya kena pantau. kalau line putih masih normal dgn berat baby mcmtu.

2y trước

kalau bmi ok tkpe sis masih normal. mungkin jenis anak kecik kot sis.. tgok balik husband sis org fmly badan mcm mana. anak sy berat pun naik sikit jgk cuma sbb dia tggi kurus ikot sy ngn husband. fmly sy pun kecik2 je orgnya. belah husband smua tggi2 kurus2. kadang tgok genetik jgk. selagi bmi normal nurse ckp ok tk perlu risaw pun. melainkan graf tk cantik

Hehe anak saya berat lahir 2.2 kg.. semalam baru timbang 4 bulan, 5.03 kg haha tapi nurse kata okay jeee sbb setiap bulan ada kenaikan walaupun bmi underweight. Tapi logiknya mmg akan underweight la kan bmi baby kita sbb lahir kecik 😅 so saya pun tak risau lah hahaha

1y trước

okay tu. kalau line kuning baru kena risau 😆

Kalau nurse kata berat ok..menaik.. jd jgn trllu risau ya.. anak sy lahir 2.95kg.. skrg 3bulan 23hari 6.29kg..

lebih kurang saya je. anak lahir 2.4kg. 3 bulan dia 4.7kg. skrg dah 9 bulan masuk 8.5kg dahh

2y trước

selera dia makan tu😆

ank lahir 2.9kg .. 3bulan 6kg..

2y trước

ducth baby..