Anak hyper aktif

Just nak tnya pengalaman mereka yg ada anak terlebih aktif.. Sya nak tahu.. Anak hyper aktif ni means dia ada masalah ke? Sbb nya selalu masuk fyp kat tiktok yg hyper aktif ni autism la ada adhd la.. Sya plak jenis yg overthinking.. Betul ke mcm tu? Ke hyper aktif ni normal sahaja? Sbb ni anak first sya pun tak sure.. Tp perkembangan anak sya okay je.. Ada bg respond bila nama dipanggil.. Ada eye contact.. Cuma dia aktif sgt2.. Dukung pun xkan duduk diam.. Tendang2 la.. Lompat2 la.. Tarik tudung😅.. Nurse pun selalu ckp aktif nya bdk ni.. Baby boy ya.. Klu bg tgk YouTube pun dia xkan fokus lama.. Klu biasa anak org lain.. Nak bg leka bg tgk YouTube kan.. Anak sya tidak berkesan ya.. Alhamdulillah la dia tak suka tgk YouTube.. Cuma kdg risau terlebih aktif tu tak normal.. Kira dia xkan fokus satu benda tu lama.. Ada je projek lain.. Ada ke yg leh share pengalaman? #bantusharing #firstmom

3 Các câu trả lời

Samalah dengan anak saya. Baru nak masuk 7 bulan. Aktif sangat tak boleh duduk diam. Makcik2 dia risau takut ada masalah ke apa. Jadi overthinking maknye ni 🥹