cuti bersalin

nak tnya mommies2 kat sini yg bkerja, biasa start ambik cuti utk bersalin masa kandungan brp weeks ya? sbb takde experience lgi, previous pregnancy 10 tahun lpas pun surirumah tak bekerja.. #ingintahu #tqinadvance

2 Các câu trả lời

Sy prgnant anak ke3.rezeki sy ..sy berkerja sehingga sy delivered.berkerja dtg office.dprmudahkan urusan mse nk bersalin tu… waktu show keluar adlah sbelum subuh.kali ni sy dah xlrat nk drive ke office walaupon dekat….so sy minta kerja dri rumah saje.sehingga sy bersalin.

2y trước

Rugi ambil AL. kne ambil btol2 waktu nak due.tkot brsalin btol2 nak due nti.so agak2 dah tggl bape hri sbelum due.boleh ambil AL.

kalau cuti maternity start bila kita delivered baby. kalau kita cuti awal tu kira nya kita ambik annual leave. awak boleh cuba discuss dgn hr tengok. sy pon masih berkerja juga. due date jan 23. tahun lepas masa 1st baby xsmpt cuti awal pon. baby keluar 2mggu awal😅

2y trước

better awak cuba tnya hr awak dulu tau. sbb maternity leave ni start bila baby dh keluar. kalau ada annual leave boleh la ambik dlu. sy ada talasemia trait.