Morning sickness

Hi nak tnya, klaw kita makan folid asid pastu muntah keluaq cecair folid acid yg dah hadam tu nak makan balik ka?

10 Các câu trả lời

mcm misi sy dia kata kalau ubat tu baru makan dalam stgah jam ke 1 jam muntah kne makan balik, kalau lebih sejam baru muntah kira dah sebati la x payah mkn da.. tp sy x makan pun sbb ubat ngm², lg pun sehari mkn 2x, ckup la tu.. sy muntah masa mkan zincofer, appointment next tu sy mintak tukar ubat lain.. ada pegi farmasi stndby ubat lain tp x makan, nt dia tengok result hb elok dia soh cont, x pasal plak.. bia dia tau zincofer tu x serasi..

kalau saya tak makan dah, and tips yang saya buat menjadi adalah makan sebelum tido. Selepas gosok gigi dan minum dengan air sejuk. Saya tak tahu tahap keberkesanan dia macam mana, tapi cara tu je yang buat saya makan tanpa muntahkan balik ubat tu. Sis boleh juga try tips² lain, ada orang dia minum dengan air sunquick dan macam² lagi lahh

kalau makan ubat dah tak yah makan semula , ubat tu pun dah cair janji kita kena telan awal pagi atau waktu tidur saya prefer sbb alahan selalunya dtg waktu pagi , waktu malam badan kita boleh rehat jugak so makan waktu malam pun ok terus tidur

Sy dan adk sy xleh telan folic asid yg kk bg.. Last2 kami amk insiatif beli blackmore pnye utk preggy n lactating.. Alhamdulillah serasi, even skrg bf ank pn mkn benda tu. Doc pakar kata ckup utk baby n mak.. Jd keep on makan je..

sy sekali imbas baca sis tulis nk mkn blk ubat yg termuntah tu😅 euuu najis dh 🤣 kalau sy xmkn dh, tunggu next ubat.. tp sy akn mkn mknn yg tinggi folic acid

mcm sy xbole mkn ubat dgn air masak mesti dgn air pape jnji bkn air masak,klu x boleh telan

sye prnh cbe mkn vita yng kk bklkn dgn air teh hngt

Nurse saya cakap tak payah makan lgi.

Tak perlu

folic*