Kandungan 38 minggu 4 hari

Nak tnya kalau sakit dbawa perut smpi kepinggng blkng itu false contraction ke atau real contraction? Sakit dia mcm senggugut tpi tidak lama skjp² saja...#bantujawab

5 Các câu trả lời

Itu mungkin dah tanda real contraction. Tapi awak pantau la timing jugak. Tapi saya masa hari nak beranak tu contraction dtg tak menentu. Kejap 7 minit sekali, lepas tu selang 2 jam. Lepastu tetiba ketuban pecah, turun tanda contraction kerap dan sakit dia melampau. 3 jam layan contraction dalam kereta, sampai hospital terus push je sebab dah fully dilated 😅😅

download apps contraction, setiap kali rasa awak tanda...saya macam tu juga...kalau dah keluar amaran atau danger dekat apps tu better pergi check ....saya pun kene tahan ward sbb kerap contraction, perut ngeras..tapi x de tanda2 yg lain .huhuhu skng bukaan baru 3cm .esok dah 39weeks...doakan saya ❤️

2mo trước

saye pom macam sis 😂 asyik mengeras je tapi x pergi hospital pom lagi.. tande lain x ade lansung.. hari ni dah berapa kali ulang tandas membuang padahal makan sekali je tapi membuang macam makan seperiuk nasik ishh lepas tu asyik lah mengeras.. sakit habis dah pinggang² ni

sya pon esok msuk 39week.. doc ckp pantau cntrction. tpi klau dlm 10mnit 2kli rsa n kerap. pergi lah hosp. xrugi pon sbb kita xthu keadaan bby dlm perut

Pantau kekerapan contraction tu. Kalau semakin kerap, real contraction tu.