Kandungan 35mggu 6 hari

Nak tnya, kalau dah keluar cecair lendir merah jambu atau darah tp tak byk, masa kandungan 35w 6 days ni. Dikira nak bersalin dah ke? Normal ke? Baby dikira pra-matang ke? Ada effect ap2 tak pada baby? #firstbaby #bantusharing #ingintahu

5 Các câu trả lời

Pergi hospital sis , saya ank sulung 35week2day dh beranak , saya pecah ketuban n darah kt rumah , smpai hospital jalan dh 8cm tp ttp emergency ceaser sbb baby breech , and yes baby ttp dikira baby pramatang kalau belum masuk usia 37week .. jngn risauu kalau berat baby okey , xde masalah dngn pernafasan , n baby sihat baby xkn ade effect ape2 .. tp sebelum you melahirkan doc akn suntik ubat untuk matangkan paru2 baby(sakit ye cucuk tu😭) .. mcm sy dulu baby sihat , beraat 2.35kg , xde masalah apa2 baby boleh discharge sama2 dngn saya ..

sy 34w2days, ada kluar darah jg .time nk bersihkan diri sblm solat subuh , sy lap2 vagina tgk ada kesan darah..cpt2 ke hospital..doc akan check ada bukaan atau tak.. so far masa sy kena tu, xde cntraction, xde sakit apa2..bila doc check, rupanya pgkal rahim sy kemerah2an..maybe baby masuk laluan ke apa xtau..dlm masa yg sama..sy ada infection candida....awak better pergi check..kalau dh bkk laluan mmg kena get ready

for me if dah ada tanda mcm ni, better prgi je hospital doc boleh pantau trs, if tanya kat sini kami pun tak dpt nak bantu..

Pergi hospital cepat.

Mcm sy..pegi hospital cpt

1y trước

Ya...warded sehari. Infection sbb keputihan. Kena cucuk dexa dan on ubt takut kuman kena kt baby. Lps darah stop doc bg balik. Masatu kena 34w. Skrg dah 39w dah...xbersalin lg