Nak tanya?

Nak tnya dalam group ni . sy skrang dh 25weeks . normal ka baby mngeras ja kat sbelah kiri . sapa² tau x . risau ni . 😑

7 Các câu trả lời

Saya start 21w tiba2 baby kerap mengeras. Sehari mesti ada sekali atau 2 kali. Tanya dr, dr kata sebab saya banyak gerak atau tukar rutin. Memang betul saya dah mula semula baking. Sebelum2 ni cuti lama sebab alahan teruk. So dr kata boleh baking tapi kurang kan sikit. Banyakkan rehat. Alhamdulillah kurang sikit baby mengeras 😃

2y trước

sy sehari 2 3 kali cmtu . bila kita usap perut x dh . tp bila mngiring ja kiri msti dia mngeras balikk . tu yg pelik nya . mungkin kot sbb kita tlalu buat keja .

sama lah... bila start dia mengeras.. sy gosok gosok tempat dia keras tu.. selalu kiri la.. kanan dia suka kick ja.. 🤣 🤣 bila nk lena dia xngeras.. tpi kick ja kerja dia.. kdg kdg smpai terkejut dri tido... normal kot bby gitu... kejap kejap ja dia buat...

Sy pon bby kerap mgeras. Lame n sakit sgtsgt. Mcm xnormal. Sllu klu bby mgeras, kita sentuh, dia bgerak. Ni maintai jgk mgeras. Ade dlm sminit. 25weeks

2y trước

kalau pegang dia elok ja. lepastu dia buat lg. time mlm mmg dia slalu kick

Saya pun tengah mengalami. Kadang mengeras dibawah kadang diatas kiri kanan semua tempat dia dah mengeras😂 myb normal as long baby keep aktif

2y trước

bawah x . cuma slalu belah kiri laa .

mengeras tu biasa. cuba tukar position baring. maybe bby tk selesa. kalau mengeras lama dlm 10minit mcm tu tu yg kena risau.

boleh sy tahu tak rasa mngeras yg mcm mne, skrg sy nk msuk 27weeks tapi tak pasti rasa dia mcm mne..ada sakit2 ke?

sama juga,mungkin normal kot

2y trước

tapi time malam dia aktif . kalau siang dia mngeras ja . risau lak