Pantang 35hari 💖

Nak tnya dah bleh makan telur ke kalau pantang dah 35hari 😁

15 Các câu trả lời

boleh je kalau nk makan telur jika bdn kita tak alami alergik .try makan sikit dlu .tgk kalau xde alergik baru makan lebih sikit. stiap bdn seseorang tu tak sm tahap alergik lepas bersalin di alaminya. jd the best way try dlu sikit...kalau ok baru makan..biasa nk tahu ada alergik ni lepas beberapa jam makan...gatal muka ke..kluar merah2 bintik dkt tgn ke..gatal hidung atau muka keluar bintat ke .ms tu baru kita tahu kondisi kita alergik atau tidak..mcm sy..sy tak makan ms berpantang.. dan sy tahu sy alergik pd makanan apa...jd kita kena alert pd bdn kita yg kita alergik apa...sbb kita lebih tahu.. dan dlm ms yg sm sy czer jd byk nk kena jg tuk pastikan luka btl2 ok xde effect dr apa sy makan. .mg dpmudahkan segalanya. aamiin

ehhhhhhhh😵xleh makan telur ka? saya makan je hari hari🤣🤣 masa pantang... alhamdullilah ok 👌 mungkin lain org lain cara kot berpantang.... saya xde pantang makan asalkan makanan tu dimasak betul dan bukan raw... serta buat resipi yg sihat2... sebab utk nutrisi bayi yg sedang menyusu.... cuma nya saya tak makan bende yg xelok utk ibu menyusu... mcm.. masakan pedas2...masakan berlemak dan sayur2 yg berangin... 😊

Rasanya boleh sis. Tapi bergantung jugak. Kadang sis tak allergic, tapi takut anak yang allergic. Sebab kakak saya, dalam tempoh pantang, dia makan telur. Dia okay je. Tapi bila menyusu badan, abis naik ruam merah kat muka anak dia. Pastu dia kata, tu maknanya anak dia allergic dengan apa yang dia makan.

sye 3d lepas bersalin dh mkn telur, x lalu nk mkn ikan ayam hari2 😂 xde allergic boleh je. xde mslh. luka czer pon elok je cantum. xde gatal. and sye perasan mkn telur susu bdn jadi meriah sgt. x pam 2jam rasa penuh sgt.

Dlm pantang selagi takda allergik apa apa mknn, blh mkn..awak boleh follow dr imelda ye dear. So pantang pun tak jd stress itu takleh ini takleh..

boleh kalau tak ada allergic. tapi payah tu kalau kita pantang dengan mak mak dulu-dulu. ni tak boleh tu tak boleh. tabah je la.

2y trước

Hahah tahu xpe 😂 pantang dgn mak2 asyik ikan bakar . Ikan haruan. Sayur2 😂

boleh kalau tiada alahan....tapi kalau dok dengan mak ke mak mertua ke jangan harap le boleh makan...pantang ketat punya

2y trước

Hahah betul tu. Ni nga mak sndri bleh mnx2 nk makan

sy kat ward hospital bg roti dan telur, ikut badan awk klo ok, ok la.. sy ok je mkn telor

Lain org lain sistem badan.. kalau sebelum ni xpernah allergik telur blh je mkn..

bole je telur protein , tapi selagi tak ada allergic bole teruskan makan