Berat naik

Hi, nak tnya.. ade tak ibu2 kat sini.. pgalaman naik berat badan 3 kilo stiap bulan..😅 bahaya tak untuk ksihatan ibu dan bayi dlm kandungan..

11 Các câu trả lời

saya pun naik 2 ke 3kg dlm masa 2 minggu kadang sampai 4kg tapi tulah berat saya naik pun masa hujung2 week start 36 ke atas nak minum air gula pun rasa nya tak sempat hahaha anak first pun mcm tu cuma anak first sy smpt minum air gula alhamdulillah tak sangkut. cuma sentiasa pantau tekanan darah skrg ni selang 2 hari kalau semua ok je takde apa yg prlu di risaukan tp tulah org kata kalau mcm ni baby kat dlm perut besar mcm sy ank first 3.58kg yg ke 2 ni xtaulah last scan 37week berat dah 3kg+++ bilang doc mmg baby awak besar haha

Hi sis, klo ikut pengalaman saya, 2 minggu naik 1kg.. Nnti nurse akan suruh minum air gula. Klu sangkut kat sana, kena ulang alik pegi klinik buat bsp/cek gula dlm darah.. Lepastu kena monitor bp ngan air kencing selang sehari slma bbrp hari.. Penat dia tu jgn ckp la.. Klu kandungan da besar tp mc diabetes, doc akan bagi ubat dan d paksa bersalin awal 😅sbb takut bby tlalu besar kat dlm n susah nak bsalin

Hi sis, mula2 buka buku pink berat sy cuma 68kg.Pastu berat bdn naik 2-4kg stp bln dgn berat bdn sy yg terkini adalah 85.4kg...dh 2 kali dsrh minum air gula n syukur dua2 tu negatif GDM....skrng ni kandungan dh msuk 29 minggu dgn saiz bb agak besar dan dijangka masa bsalin nanti berat bb akan lebih dr 3kg😅so far sy n bb ok😊sy amalkn jg senaman ringan yg sesuai utk ibu mgandung

saya saya🙋haha.. bukak buku pink 56kg.. last nak bersalin 72kg.. 15kg naik sepanjang pregnant 😂 setiap bulan naik lebih 2kg.. 2 kali minum air gula.. misi bising juga nnti baby besar, tp scan dgn doc asyik ckp baby kecik.. akhirnya bersalin baby 3.3kg. haha kdg2 apa yg misi cakap ni ada betulnya.. jdnya dgr la cakap misi.. moga dimudahkan urusan awak 😊

Saya pun dari awal pregnant naik 3kg 3kg dan kena 2 kali minum air gula. Sampai doktor suruh jumpa pkar nutrisi la. Lepastu masa week 32 control sikit makan sbb malas nak dengar kena bebel. Hehehe sy awal buka buku link 51.5kg skrg 67kg dah. Berat baby week 37 ni 2.7kg alhamdulillah.

🤭🤭🤭🤭 sy naik 2kg bln lps... mujur nurse ok sbb sblm tu berat turun sbb alahan then amik ubt thn muntah berat naik mcm asal time buka buku... then minggu lps 2kg naik🤦. mujur hb ok so nurse igtkan je lah next jgn byk sgt naik. #TAPSupermoms

saya pregnant sebulan naik 2-3kg..2x minum air gula.,alhamdulillah -ve gdm..tapi kena kerap pantau BP tiap minggu..last baby lahir besar 3.94kg normal..apa pon sis jgn stress2..as long tak sangkut gdm , BP n HB cantik ok👌..tak bahaya kandungan

Saya dulu masa 2nd trimester 3 bulan 9kg naik. Setiap bulan 3kg naik. Hahaha. Kena bebel. Alhamdulillah baby ok jer. Bersalin normal. Jaga diri mommy

Sy setiap 2 minggu naik 1 hingga 2 kg. Asal minum manis mesti cpt naik. Pernah sekli ja naik 500g selama 2 minggu, tu pun kebetulan emosi xstabil.

Sy hujung2 ni 1 minggu naik 1kg. Nurse ada juga tegur tp dia relax je maybe sbb sy dh lepas 2 kali ujian gula.