Vaksin baby

Nak tnya ada x mommy yg x ambil vaksin baby tmsuk pneumococcal? Sbab byk sy nmpk pnglm ibu yg share lpas ambil pneumococcal ank sakit dsb, ada jga yg smpai meninggal🥹#ingintahu #SeriusTanya #bantusharing #firstmom #firstmom

3 Các câu trả lời

sy pon mcm nk tolak tapi mls nk kne jmpe doktor ini itu ..mmg la kita pon dulu vaksin ..tapi vaksin skrg lagi byk n smua cucuk masa baby...trpkir mcm vaksin dulu sama ke kandungan mcm skrg ...ramai ckp yg tak vaksin lebih sihat dri yg full vaksin ..plus kita pon lps dpt vaksin covid bdan rse lain sgt ..so mcm mana kita nk percayakan vaksin dri kerjaan ni?

ni mesti banyak tgk tiktok. lepastu jd overthink mcm2. lepastu jd insecure. awk, vaksin ni lain org lain penerimaan bdn..jangan sesekali pukul rata. tiap kali vaksin misi mesti pesan kat ibu suruh pantau suhu anak, klu suhu tinggi cpt2 bawa ke emergency utk dktr check.

2mo trước

apa2 pun rujuk kpd yg bertauliah..anak2 sy semua vaksin ikut buku kk..dari lahir smpai 1y6m full vaksin. alhamdulillah semuanya sihat, jrg sakit. semua mak ayah nk yg terbaik utk anak2. mana ada mak ayah nk tgk anak sakit. pd sy observation kita bukan penanda aras...yg bertauliah sahaja yg boleh verify. klu pergi hosp swasta, semua vaksin available..org chinese majority bayar nk vaksin anak2..cuma kita yg tak tahu.