Makanan hilangkan rasa loya muntah

Hi, nak tny mommies untuk hilangkn rsa loya nk muntah ada tk ambil makanan atau apa2 vitamin? Rasa loya ni smpai nk tido pun x bole 😭 #pleasehelp #firstbaby

10 Các câu trả lời

Sis cuba try ni. Sy pkai inhaler dia buat bau. Minyak angin dia tu sapu dekat dada leher tengkuk blkg kepala. Alhamdulillah sy pkai okey. Kurang lah morning n evening sickness. Kalau bau masak masak tu sy terus bau inhaler ni. Kalau org lain sy tak sure. Sy suggestkan je 😁😁 sy bukan seller tau. Sy beli n dah 2 kali beli

awk boleh try makan buah oren setiap kali loya tu...sy dlu pun teruk loya, muntah shari dua tiga kali...lps tu mak mertua suggest mkn buah2 yg masam..sy pilih buah oren, selain boleh hilangkan loya, oren juga mengandungi vitamin c, baik utk kita dan bby...moga dipermudahkan urusan awk..

sy sapu minyak ni kt leher, hidung n kepala awak. sbb trimester 1 sy loya demam sepanjang 3 bulan tu xbgun masak ke apa lgsung. masam ke manis semua xboleh telan, tak muntah tp sy jd sakit kpla loya sgt

sy dlu kalau alahan sy makan benda masam . pstu elakkan drpd bau2 or makan bnde yg rse nk mnth. kdg2 smpai kebulur perut sbb lapar.

sy bnyk kn mnum air sunquick 0 je sis masa loya. rasa loya je mnum, loya dkat 5m now dh 7m alhamdulillah getting better

try mkn asam. tpi selalu nye mmg kena hadap jee. melainkan kalau dah muntah sampai keluar darah, boleh pegi hospital.

Makan asam kulit limau. Pastu kena jaga makan, jangan biar perut masuk angin. Makan on time.

saya dulu time nak muntah saya akan makan gula-gula tak pun hidu bau minyak angin

Org kata mkn yg masam2.. Tp terpulang pd badan juak

Cuba mkn masam2 la mcm buah oren ka