Nak tnya berapa bulan bleh rasa baby gerak2 ya momy

Nak tau berapa bulan kita bleh rasa baby gerak2.sbb saya pelik.saya baru 3bulan mengandung tapi saya dah bleh rasa baby kat dalam gerak2 MCM bola2. #ingintahu

10 Các câu trả lời

Sy 1 lst baby dulu kalau tak silap 26 minggu keatas baru dpt rasa. Tp skrg ni tgh preggy baby ke 2..awal2 dah dpt rasa flutter kick😅 14 minggu. Tkejut juga awal sgt dpt rasa 2nd baby ni, skrg dh masuk 18 minggu makin kuat tendangan😅😂

First time i rasa baby kick (but its actually more of a flutter) tiba2 perut mcm ada bunyi pop kuat masa 16 weeks. But since then tak rasa kick sgt, now dah masuk 31 weeks everyday rasa baby Kicks sampai penat badan 😂

10mo trước

oOoh Ciik Yana dah anak kandungan yg ke 3 kaa ? xmustahil sbb yg sy duk tahu and baca anak first n tak dak pengalaman lg xtau rasa baby, janin mcmana rasanya..anak kedua dan seterusnya akan rasa awal sadari awal belasan usia kandungan itu normal dan juga jenis perut ler kot

Bukan dia bergerak .. mngkin tu heartbeat dia 😁😁 kalau kena bedrest mcm sy ni masa 7w pon ada denyut sekali 2 sehari ..

3 bulan da bole rase benda bergerak dlm perut tu.. sy mase 3 bulan pon da rase, rase mcm berdenyut² gitu..

3y trước

haah betol sis, mmg rase berdenyut sbb baby kecik lg.. hanya kite je yg bole rase.. esok da beso sikit masuk trimester ke-2 nt da nampak perut bergerak pulak.. nt lg kuat rase baby kicking..

Sy boleh rasa start 13w-14w and doctor sahkan mmg itu gerakan janin. Setiap org berbeza. So dont worry

Saya baby pertama, mula rasa baby gerak masa minggu 20. Rasa macam ada denyutan kuat bila baby gerak.

Kalau 1st baby paling awal 20 week.. 2nd baby 17 atau 18 week

Biasanya 18w ke atas. Jarang 3 bulan dah dapat rasa 😁

3y trước

Nnti try scan lagi ye

sy anak no 3 14weeks da bole rasa geli2 bby gerak.

3y trước

MCM tu lah rasa dia.tapi tak tau lah saya salah kira ka atau apa ni

tngok perut saya nmpk besar sangat.dan rasa berat