minyak kelapa dara

nak tanye,ada ke bakal2 ibu amalkan minyak kelapa dara?dan jenama apa yang ok.. sy tengah mengandung anak ke 2,masa anak pertama sy x de minum pon minyak kelapa dara,dan koyak sy besar..skrg jadi takot plak nak bersalin🤣..#pregnancy

2 Các câu trả lời

sy ada ambil mnyak kelapa dara,sminggu lps tu pecah air ketuban..bby xckup bulan pon lg..terbagi tahu doktor ada ambil mnyk tu..doktor geleng2 kepala...tp x marah pon..pastu sy dgr dia ckp, "knplah ibu2 senang pcya benda2 gini"...pastu doc suruh masuk wad.xsempat nk tny punca sy pch ketuban awal.sbb minyak tu ke..

4y trước

Alamak..seram plan dengar..semoga sis dengan baby baik2 je..sis minum kandungan berapa minggu dh

nak minum boleh tp gnapkan dulu 37w.. umur matang baby boleh keluar.. sbb ada kes ibu preggy minum minyak kelapa dara awal dr 37w.. masa bersalin baby terlalu berminyak.. minum pun jgn bnyk. kuantiti sikit saja. setengah sudu 1 hari sekali.. insya Allah moga yang baik2 saya buat awak😊

2y trước

yg ni myk zaitun kan..bkn myk kelapa dara