Keputihan

nak tanye sye bru 6week , tapi keputihan bnyak kdang sampai ke warna hijau sikit . Itu normal ka ?? terkjut slalu sikit je tapi kalini bnyak pulak . Risau pon ade

7 Các câu trả lời

Sama dengan saya masa pregnant anak pertama. Doctor ambil sample high vaginal swab and result GBS (group B Streptococcus) carrier. Basically itu bacteria normal dlm vagina tapi masa pregnant dia berlebihan. Masa nak bersalin akan diberi antibiotic and baby terus masuk nicu untuk antibiotic and blood check. Kalau takde masalah 2 hari dah discharge after complete antibiotic. Puan boleh baca lebih lanjut di internet. Ada je article pasal GBS in pregnancy.

Tak normal...it might be candida..change panties,(otherwise soak panties in hot water den only rinse) ,drink plenty of water, dont use any feminine wash..n get a consult from dr.. might be precribed antibiotic

Nanti buat buku pink, lps tu check dgn doc ye. Banyakkan minum air suam, natural yogurt dan kurangkan manis. Pakai panty liner jugak.

Klu keputihan byk & berubah warna kena refer doktor sis

hijau tu da level ada infection sis..

Tak normal...rujuk doktor sis

Better check dgn doc

4y trước

Cuma skrg kurangkan makan/minum yg manis2. Kerap cuci miss v, tukar pantiliner. Sesekali cuci dgn air garam suam.