39mingu 4 hari

Nak tanye air selusuh wajip ke ???

12 Các câu trả lời

Jangan ambik sis . I ambik air selusuh . Sakit dia tak tertanggung srs , padahal dah ambik epidural ni , tapi sakit dia takleh bawa bncg , ctg naik mendadak , nurse pun cakap kenapa awak macam ni . Kalau dah ambik epidural selalu nya ctg tak tggi . Pastu nurse tanya ada minum air selusuh ye ? Nurse akan tahu ye kalau kita minum air selusuh atau tak . Sebab bacaan ctg tu nanti

Air selusuh ni ada dua, satu sekalian akar2 dinamakan selusuh ..kedua bacaan doa selusuh dalam air mineral...boleh sja ambek air doa selusuh...🥰 yg akar selusuh tu tidak di galakkan sbb xsemua badan sesuai, pembuluh darah boleh pecah... edit : selusuh ketiga tembuni kucing...d rendam, d bacakan air selusuh dn d minum..ni kpercayaan org2 tua dlu...

air slusuh sy mnm je masa kt hospital.. masa tu bru 1cm..spanjang hari dk 1cm..last2 x tahan sy mnm air slusuh naik bukaan jd 7cm..trus ke labour room.. msuk labour room 3jam trus branak.. tp air slusuh sy ayah sy buat dgn bacaan je.. bkn air slusuh yg ada akar kayu ke apa ntah... xde smua tu.. just bacaan ayat al quran je..

3y trước

39 weeks 3 day pagi tadi 2.30 dah bersalin ..dkt rumah dah buka 5cm🤣 terus masuk labour room 1 jam je dah brnk

pada sy x payah la sis..sy anak pertama minum jalan baru buka 4cm..bila minum terus x dapat nak duduk..ambk sakit keliling katil.. air selusuh ni dia paksa kite bersalin cepat,tapi jalan x buka lagi mcm mana nak bersalin kan🤣

nurse pernah bgitau jgn ambil air selusuh sebab pengambilan air selusuh buat bdn kita menahan sakit lebih berbanding xambil. bila sdh menahan sakit lama2 bdn jdi penat. msa nak bersalin tenaga dah hbis.

3y trước

True !

biasa nurse n dktr x gallkn minum air selusuh sbb tu melambatkn lg proses bukak jln . tp atas diri msing2 jgk . yg pnting sllu zikir , doa permudhkn .

xwajib..kalau boleh jangan. sebab air selusuh jenis akar2 tu dia membuatkan kita contraction kuat. bahaya untuk kita

air selusuh ni byk jenis ke? yg sy tahu hny air mineral/plain water yg dbace ayat2 alquran...

tak wajib pun....

Tak wajib.