waktu subur

Hi , nak tanya..waktu subur kita memang setiap bulan berbeza ke? Sy baru mula guna OPK bulan lepas... Bulan ni saya cek waktu subur jd cepat 3 hari dr bulan lepas..blh bg penerangan x..xberapa mahir bab cmni

7 Các câu trả lời

Sy pon baru 2 cycle guna opk.. so far hari subur sy bln lpas cd18 ( 1hari je ) utk bln januari ni cd 17& cd 18 ( 2 hari ) so tak lari banyak la.. cycle lenght sy 30 hari. Utk period bln 10, kitaran mmg 30 hari. ( waktu subur sy tak dapat detect sbb blom taw opk tu ape ) bln 11 pon 30 hari. Bln 12 ni tgh tgk camner.. hari ni baru cd21.

ya dia berbeza. sebab tu pakai opk. satu lagi nak detect kalau kita dekat gan waktu subur is when ada white stretchy vagina mucus macam egg white. tu tanda nak datang dah waktu subur.

5y trước

Tq sis utk info 😘

Mmg berbeza sis.. waktu sy plan ank kedua.. sy try dua bulan guna opk.. bulan pertama hari ke 17 tp sy terlepas.. bln kedua hari ke 20.. alhamdulilah sy prgnant lpas tu..

5y trước

Amiin.. semoga di permudahakn sgala perancangan sis.. 😊

Ya. Berdasarkan period kita.. Slps hari ke 9-10-11 habis period, waktu tu musim mengawan.. Telur dilepaskan drp ovari.. Ni klo ikut teori biologi la. 😅

Ye sis. Boleh jadi berbeza2. Kalau awal subur/ovulasi, maka awal la period. Hormon pn berubah2 tiap cycle disebabkan macam2 faktor.

5y trước

Tu la..ptut sy cek wktu subur jd awal 3 hri..tp sllunya sekejap je kn..sy subur 1 hri atau 2 hri je

Memang kena “trial & error” pakai OPK. Good luck!

Aahhh sis. Mmg berbeza setiap bulan.