Baru bersalin

Nak tanya,saya baru lepas bersalin ..biasanya darah nifas hbis brapa hari yer ?and jahitan kat kemaluan kita akan kering slama brapa hari ?saya bersalin normal jer ..ni pengalaman pertama saya ?

1 Trả lời

Bergantung puan darah tu. 😊 Sebab ada yang lama, ada yang 40 hari. Itu apa-apa kena rujuk pada nurse/doktor. Untuk jahitan tu, kalau puan rajin letak ubat kuning tu, In Shaa Allah 2-3 minggu baik dah. 😁 Jangan letak minyak apa-apa ye. Hanya ubat dari hospital sahaja, untuk elakkan sebarang jangkitan.