Nak tanya,🙂

Nak tanyala,saya dah 26 minggu isnin ni nak masuk 27minggu normal ke perut masih lagi kecil? Dan juga perut kerap keras belah bawah.

4 Các câu trả lời

perut besar atau kecil ni banyak faktor. mostly kalau ftm, memang lambat nampak perut. bentuk badan pun main peranan. kalau badan jenis panjang, baby banyak space kat dalam, dia tak perlu tolak ke luar. selagi saiz baby tiap kali check up masih normal, jangan risau. perut mengeras tu mungkin BH dah mula. atau boleh jadi sebab kepala baby kat bawah, kita rasa mengeras. kalau BH, keseluruhan perut akan mengeras, bukan satu bahagian je. boleh jadi juga sebab kurang minum air, buat cramp.

7mo trước

oh macamtu.. baik faham.. terima kasih

size perut berbeza ikut orang. saya sendiri 33w pun orang kata tak nampak perut, lagi pula kalau pakai baju besar. asalkan tumbesaran baby ikut minggu, normal je

normal sy yg 21week ni pun masiu rata padahal baby ke2 dah ni😂 takpelah asalkan bby kat dlm perut sihat"

saya pon sama nak masuk 26 minggu..perut x nampak lagi...sampai org tegur mana perut x nampak pun..hehe