Perut bahagian bawah belah kanan rasa kram & sakit

Saya nak tanya, saya dah masuk 15 minggu. Normal ke sakit bahagian bawah perut belah kanan ? kerap rasa kram#firstbaby #firstmom

4 Các câu trả lời

Haritu nurse dekat kk kata normal sakit kat bawah tu macam senggugut sebab rahim kita tak pernah ada apa apa. Jadi bila ada benda dekat rahim, dia macam nak keluarkan benda tu. Nurse kata as long as takde bleeding, all is well. Lepas 20w biasanya dah hilang dah. Anak kedua pun biasanya takde dah rasa camtu ☺️

Mnghampiri 15 weeks. memang ada rasa mngeras sikit belah kanan. Tu yang buat asyik nak baring je.

Biasanya sebab anak duduk di situ.. tp cramp tu tak sakit sgt kan?

sama la saya tgh alami sekarang, rasa mcm period pain.