Scan baby 💖🍼

Nak tanyalah sebenarnya berapa kali keperluan untuk scan baby tu ye ? Rasa rindu pulak dgn anak . Rasa mcm dh lama tk tgk dia . Appointment scan baby kt kk 31/1 ni ... Hati ni rasa mcm nak sgt pergi scan tgk dia . Mmm , mummy² yg lain pun pernah tk rasa mcm ni ?

7 Các câu trả lời

xde ketetapan berapa kali keperluan sebenarnya .. terpulanh kat kita bila kita rasa nak intai.. sama mcm sy slalu rindu kat baby dalam nie.. almaklumlah anak 1st , 1st time rasa pregnant, rasa excited lebih.. so sy mcm tetap kan every month g scan sendiri kat klinik swasta buat growth scan .. cuma klu g scan once a month kena standby cos utk ultrasound je la, ikut bajet masing2 juga utk kekerapan g scan nie .. tapi pendapat sy bagus klu followup growth scan every month .. sbb masa growth scan tu dr akan ukur semua organ baby and tgk tally ikut weeks atau x .. dari situ kita tahu yang keadaan baby baik2 shj ikut perkembangan weeks dia .. in sha ALLAH 🥰 plus sy suka nak g scan every month sbb sy suka tgk gambar ultrasound dia berubah setiap bulan 😍 suka tgk perubahan size and bentuk dia .. masyaALLAH ♥️

Personally buat growth scan monthly sbb saje nk tgk baby 🤣 tp klu bulan tu dh ada appointment scan kt KK, saya tk buat dh kt klinik swasta. Contoh bulan 1 xde scan kt KK, awal bulan 2 nnt baru ada. So saya book utk scan kt swasta bulan 1 ni. Booking kt sonobee 28rm je growth scan, masih affordable hehe 😆

1y trước

Yupp, sonobee tgh ada promo lg. Gender scan boleh dpt rm18 je skg hehe 😆

Tiada keperluan pun sebenarnya. Tapi di KK ada jadualnya dan jika kita dan kandungan ada masalah, perlu buat scan. Teringin nak tengok, pergilah. Saya tak pernah rasa begitu, sebagai ibu hamil, kita doakan kita dan kandungan sihat wal 'afiyah 🤲🌻

Sama la. Selalu jugak rasa cam tu. Kadang terfikir baby tengah buat apa la masa ni. Kadang nak je pegi scan lagi sebab nak tengok baby. Tapi nasib appointment dah tak lama. lagi beberapa hari je. Harap baby saya sihat.

Saya tiap bulan scan baby dekat swasta. Tak jadi masalah pun nak scan dekat swasta. Seronok sembang dgan doc. Dia bole terangkan setiap inchi baby kita tuhh. Week 16 pun boleh tahu gender skali.

sy tiap tiap bulan mesti g scan sama la rindu baby 🤭 ni dah rasa gerak okay sikit dah tau dia okay

Sama la kiteww.. rindu pulak kat si kecik dlm perut ni 🤭🤭