Beza upt positif

Nak tanya..klu upt positif,da cmfirmkan kat klinik nampak kantung .lepastu makin hari upt makin samar tp masih +ve dan ada keluar darah skit sy pakai pantyliner. Bole jd chemical pregnancy ke?

6 Các câu trả lời

Berapa weeks sekarang? Ada pelbagai kemungkinan. Boleh jadi chemical pregnancy, boleh jadi implantation bleeding, boleh jadi threaten miscarriage, etc. UPT makin samar selepas +ve pun sama juga ada pelbagai faktor. Antaranya HCG level dah tak dapat di kesan oleh UPT seiring dengan usia kandungan, chemical pregnancy, frequency of repeating UPT, testing on different UPT brand, etc. Nak lagi tepat, buat pemeriksaan dengan doktor ya sebab apa2 pendarahan sepanjang hamil adalah tidak normal.

Kalau dah positive tak perlu check upt lagi dear. Any bleeding adalah x normal semasa pregnancy (coklat/merah/pink) terus jumpa dr ya. Ancaman keguguran. Kalau dah nampak kantung bukan chemical pregnancy. Week 10-12 kalau still x nmpak janin, means kandungan tak jadi. Utk skrg ni, since ada bleeding jumpa dr dulu ya dptkan advice. Mudah2han semua ok

chemical pregnancy xda nmpk kantung lagi dia baru nak menjadi....kalo nmpk kantung lebih kepada keguguran sbnrnya la...tapi sis xperlu la check lagi upt bila dah comfirm dgn pihak klinik... any bleeding on pregnancy sbnrnya xbagus...kena dptkan nasihat seterusnya dr Doktor ye...semoga dipermudahkan segala urusan

kenapa nk kena check upt lg eh after dh confirmkn dgn klinik?? dh confirm pregnant awk ddk diam2 je jaga mkn, jaga kesihatan

Tak perlu check upt lg pun lepas dah dpt positive. Kalau ashik check boleh buat awak stress. Stress pun boleh buat gugur

minta Dr ubat kuat rahim