Assalamu'alaikum

Nak tanya,anak saya 1thn 2bln tak nak menyusu(susu formula)..dia tolak . Saya tak pasti ia normal atau tak tapi bila saya bagi susu kotak dutch lady full cream dia suka minum..risau sb dia baru je naik berat badan tetiba tolak meyusu

1 Trả lời

atas 1y susu bukan keperluan. bagi je susu full cream kotak tu pon xde mslh. maximum 3kali je sehari utk anak 1y ke atas. anak 1y focus dkt pemakanan je. bagi makanan complete, carbo fiber protein. 3meals + 2snacking per day.

1y trước

boleh nak bagi susu. but lps bagi susu kena make sure anak gosok gigi. kalau x gosok nnti gigi cepat rosak. atau awk boleh buat kan frozen potato chicken nugget, bila dia lapar time malam boleh goreng kan bagi makan. atau bagi last supper sebelum tido. sbb potato kan carbo, so boleh mengenyangkan.