poision

nak tanya,ada tak d kalangan ibu2 kat sini yg tak suka makan vitamin dan ubat tambah darah?

8 Các câu trả lời

hahaa.. sama lah .. sy hnya makan ubat tambah darah bila jumpa dokter je.. coz kena cek darah.. kalau dokter sy tengok result darah sy tk memuaskan,dokter tu akan btanya bmacam soalan,ada makan ubat ke.. cukup tidur ke,buat apa kt rumah... mcm2 soalan dia tanya.. lepas tu bagi tips pengambilan makanan yg bole tambah darah.. 😁

its me.. pernah ambil sekali je lepas tu tak boleh terima sampai waktu bersalin.. tiap kali pergi kk tipu ckap ubat dah habis.. huhu

5y trước

Xberi kesan ke pd baby?sy 3 hr je dpt mom buat dr kkia.xthn Minta.lemah bdn.asid folic dgn vitamin b je lps.iron tablet xblh

Saya tak suka makan ubat dari KKIA, tapi okay bila tukar ke Iberet

5y trước

Iberet tu ikut mommy sis, ada yg boleh makan ada yg tak. Hihi. Kalau awak tak boleh telan, awak cuba minum ngan sunquick/ribena. Awak boleh beli dari klinik/watson/guardian

kite boleh mkan. tapi nak kene minum dgn air sejuk.

Memang tak sedap sis tapi pentingkan kandungan

Sa x suka mkn vitamin..pndi mual2..haha..

same juga xsuka😩

sme lh x sukaa