menu anak untuk 6 bulan

hi nak tanya untuk menu baby baru nak makan sayur apa je yang boleh buat puree ya? and boleh tak suggest menu apa je untuk baby sebab banyak tengok carrot dengan broccoli je . saya first time mom so taktau sangat huhu kot ada yang boleh tolong. terima kasih 😊

5 Các câu trả lời

Siang tadi ada check up anak, dan nurse pesan start 6bulan ni anak boleh makan bubur kosong yg di blend halus.. makan 2kali sehari dan boleh bagi makan buah sikit2, pastikan blend halus. Hari ke-3 kalau anak tak meragam semua baru boleh tambah carrot, broccoli sume tu.. umur 7bulan baru boleh bg daging2.. utk self reminder jugak ☺️

bagi saya tak buat puree pun takpe untuk sayuran. lagi lagi sayuran hijau berdaun. boleh terus masukkan je dalam menu bubur. buah okay lah untuk dijadikan puree.

Starting elok la carrot sawi brocolli. Labu kentanv semua angin takut kembung

Avocado..kubis bunga..ubi Oren..ubi ungu.. pumpkin