Merancang

Hi nak tanya sya first mom nak merancang Nak ambil perancang apa yang okey Suntik ke atau pil

2 Các câu trả lời

Hye Saya anak 2 orang Kalau pengalaman saya sendiri pernah cucuk depo/suntik, pil perancang pon pernah, tapi 2 2 kacau hormon… period tak teratur, migraine teruk, gastric teruk, emosi terganggu, selera makan kuat, berat badan bertambah… So doctor suggest pakai alat iucd. Sekarang saya pakai dah 3 tahun alhamdulillah period regular every month, emosi stabil, migraine n gastric tak teruk macam sebelum ni… Yang pasti pakai sekali tu tahan 5tahun. Dalam masa 5 tahun kalau nak pregnant boleh bukak. Masa pakai tak sakit, bila bersama tak rasa apa2… murah… Ini pengalaman saya jenis hormon cepat terganggu…