Soalan rumit sikit. Hehe

Hi. Nak tanya. Sy pregnant dh 36minggu. First day of last period 19/01.. Tp sebelum 19/1.sy tak dtg period 2minggu. Then period balik 19/1 cuma 3 hari ja then stop. Kiraan minggu hamil saya 19/1 atau awal 2minggu atau mcm mana? #firstbaby #1stimemom #pleasehelp

2 Các câu trả lời

tak faham skrg ni, maknanya sebelum 19/1 (bulan 12) ada dtg period ke mcm mana? kenapa nk pedulikan 2 minggu sebelum 19/1 sedangkan waktu tu tk period? dan period normal selalunya berapa hari? kalau setiap bulan mmg period 3 hari, then kira betul lah kot tu period. kalau setakat spotting tompok2 sikit tk penuh satu pad kiranya implantation bleeding - bkn period. cuba atur balik slow-slow. sy tak faham kenapa puan nk risaukan 2 minggu sebelum 19/1 tu, kalau 2 minggu tu tk period jd tk boleh la nk diguna utk kiraan usia kandungan berdasarkan tarikh pertama period yg terakhir .

Bila masukkan tarikh dalam apps ni sama tak dgn kiraan minggu tu?

3y trước

So kalau ikut 19/1 tu sama gak dgn 36w? Ke tak sama? Period yg 19/1 tu banyak ke just spotting?