Pregnant 5w6d

Nak tanya sy preg dah 5w6d ada kluar darah tapi bukan hari2 . Dah jumpa doc dan scan . Alhamdulillah tkde pape dan doc bg ubat untuk kuatkan rahim . Skrg dah 3 hari consume ubat tp masih ada darah . So perlu tunggu hingga ubat habis atau buat checkup lg ye ?#SeriusTanya

3 Các câu trả lời

Ubat Kuatkan rahim tu ubat hormon. Darah berhenti banyak faktor. Antaranya proses penempelan dah selesai. Walaupun darah saya berhenti dlm tempoh 3 minggu gitu, doktor advise habiskan ubat tu. So, saya ikut nasihat doktor. Dan doktor advise buat check up 2 minggu sekali.

samalah dengan saya..dr bg ubat kuat rahim 1 minggu..bila bed rest darah tak byk n tompok2 je tp bila bergerak byk jd byk sikit darah..sy blom dpt scan lg sbb bru 4 weeks..dr sruh dtg 2 minggu lagi

Habiskan ubat tu.

1t trước

Setuju dgn Anis Farhana..