rasa terbakar di tekak

Nak tanya, sy bru 9minggu tpi kenapa tekak rasa mcm terbakar ye.. mcm panas.. saya google katanya heartburn.. betul ke? lagi satu mulut rasa payau sgt².. #ingintahu

2 Các câu trả lời

yup heartburn..sy start peknen smpai nk besalin..nk tdo kne lapik tinggi kepale..kdg tdo dduk..bile baring rase pedih n panas d tekak..sbb tu sy sblm 7 ptg tu mkn dlu..lbh kul 7 ptg sy dh xmkn takut mknn naik ke ats..pastu sy elak mkn pedas..brminyak..berlemak n mkn bnyk..rse payau tu normal..sy biase kemam gule2

minum air bnyk2..mybe ulser kt tekak..ade infection apa2..g jmpa doc sis..jgn lupa minum air bnyk musim ni