Breastfeed vs fasting

Hi, nak tanya, sy baru fully breastfeed baby pada usia 2 bulan lebih, sbb awal2 kelahiran dia kuning and berat bdn turun, doktor suruh kasi formula.. Skrg dah 3 bulan lebih.. Susu sy skrg dlm process nak meningkat.. Sbb dulu campur dgn susu botol, jd susu bdn kurang.. Jadi nak tanya.. Kalau sy puasa.. Susu akan drop .? Sbb susu bdn sy baru nak cukup utk baby.. Atau ada x tips utk maintain susu sambil berpuasa? Thanks in advance.. 😉#ingintahu #bantusharing #firstbaby #seriusnanya #1stimemom #pleasehelp #TAPSuperMom

2 Các câu trả lời

hye sis, sy harap dapat membantu. kalau puasa, lepas bebuka hingga sahur sis kne byk minum air. sahur wajib, jgn skip. waktu bersahur n berbuka, sis kne makan seimbang. boleh try booster food mcm oat, cheese, susu, kurma n lain2. 😊

sy amalkan minum omba ni pn ..bagi tenaga if kt puasa sambil menyusu n susu pun x drop kalau kt puasa 🤗 berminat boleh pm www.wasap.my/60129876070/omba