Inhaler Vick utk melegakan pernafasan hidung yang tersumbat

Nak Tanya sy baru 8weeks ++ sy selesema Boleh ke Makan Panadol active fast ? And guna vapor rub inhaler utk melegakan pernafasan

Inhaler Vick utk melegakan pernafasan hidung yang tersumbat
10 Các câu trả lời

Saya prnh baca google. Actifast blh ambik tp jgn la kerap.. Kalau blh thn tu, tahan la... Saya ada makan actifast. Wktu tu gusi saya sakit. Xdpt thn smpi xdpt tido.. Mkn actifast 1biji je.. Yg 500mg..mmg rsanya slmt.. Depends pd sseorg la.. Kalau x berani, jgn mkn. Skrg ni.. Kpala skit.. Saya urut mnyk je.. Xnk amalkn panadol/actifast tu byk sgt.. Ini pngalaman saya.. Jgn mrh kalau ada pndpt bbeza😁

3y trước

Sy pun cuba elakkan makan penadol walaupun ada migrain. Sy urut sapu vicks kat kepala

saya pergi farmasi minta untuk ubat demam or selesma untuk pregnant. kalau hidung tersumbat saya guna minyak aromaterapi bidara. sapu kat dada dan belakang badan serta sapu nipis kat batang hidung alhamdulilah best ja tidur. tu ha warna hijau tu. kalau nak cuba boleh piyem saya

demam, batuk, slsema or sakit ape pn. klu bli ubt sdri kt frmasi, bleh mintak yg utk ibu mgndung, ada dos n ubt yg sesuai utk ibu mngandg atau mnyusu

Panadol/active fast boleh saja mkn.. asalkan xterlebih sudah..1biji saja. Inhaler Vicky pun ok.. asalkan bukan selalu sedut..😅👌👍💪🤲

Sy slalu pkai vapur inhaler ney sb nk tido je mesti hidung trsumbat ssh nk nfs😂btw sy dh 12w

Hanya panadol biasa/paracetamol shj yg boleh ye. Actifast, extend semua tu tak boleh.

panadol biasa bole..activefast better jgn amik

kalau selsema..boleh minum ubat batuk ke

Panadol boleh makan. Tapi jangan banyak

Mgkn mbntu..