Keguguran???

Nak tanya sikit tentang keguguran. Ada ke keguguran berlaku tanpa disertai pendarahan tetapi cuma mengalami kesakitan seperti senggugut???

4 Các câu trả lời

sy dlu gugur x rasa apa..x sakit pegi toilet kencing tgk2 ada drh seketui kuar..esok cek doc baby dh xde heart beat dh. pastu tgu kuar x kuar jgk..2 mgu bg masa pastu cuci la.buat erpoc..Alhamdulillah tak da rasa sakit apa masa tu..

Ada je sis. Sy 17w misscariage, xde bleading even secalit, keputihan, brownish, xde sakit² prt, senggugut, cram and etc. Kebetulan appointment pkr utk buat details scan bby dh xde heart beats & ukuran pn kecik drpd usia sbnr.

Kalau keguguran akn da bleeding sis.. dan sakit mcm senggugut tu.. tp kalau kkdg rahik nak mbesar rasa nya mcm sengugut gk krem2

5y trước

Lepas rasa mcm senggugut perut mcm mengempis. Sebelum ni bhgn ari2 sebelah kiri ada rasa keras seperti benjolan (sy percaya kedudukan baby kat sebelah kiri). Selepas rasa senggugut tu xda lg rasa benjolan dan rasa perut lebih mengempis berbanding sebelumnya. Mungkin juga rahim dan membesar dan beri ruang pd baby utk berada di kedudukan yg lebih selesa. Sy pun kurang pasti.

Keguguran mst akn bleeding puan..klu xbleeding, means xkluar lg...dn myb Doc akn refer utk cuci atau d&c la..