Kesan suntikan depo panda kandungan.

Nak tanya sikit boleh? Saya dah 4 kali suntik depo lepas bersalinkan anak first. Masa kali ke 4 saya suntik depo tu...saya ada inform nurse yang saya start tak period lepas suntikkan kali 3. Tapi nurse kat tu normal sebab ada orang lepas suntikkan depo dia period okay, ada yang period tak lancar, and ada yg stop period. So saya pun teruskan lah untuk ambik suntikkan kali ke 4 even ada rasa macam pelik why i dah 3 month tak datang period. After suntikkan kali 4 tu, baru terdetik nak check pregnancy. Saya ni badan agak gempal and saya tak ada pulak pening kepala or muntah2. Then lepas saya check pregnancy guna test pregnancy tu... result negatif. Saya berkeras kat husband nak check kat klinik. And memang betul i am pregnant anak kedua dah 6 month and Dr suruh saya buat buku pink even late. Macam mana eh nak buat buku pink? Lambat sangat dah ni? Better buat kat swasta or kerajaan?#firstmom #seriusnanya #bantusharing

3 Các câu trả lời

wowww.. Lain kes awak nie. Dah 6 bulan sepatutnye dah rasa pergerakan baby. Sebenarnye itulah kesan cucuk depo. Sy cucuk depo dah 2 tahun lebih. Sepanjang 2 tahun nie mmg x pernah period la. Period pun mmg betul lpas bersalin habis darah nifas tu. After that dah cucuk depo, period ntah ke mana. Kalau period pun darah 1 titik mcm tu. X apa awak. Buat je buku pink kt mana2 awak convenient. Tp rare lah case awak nie. Even UPT x dpt detect. Anyway tahniah awak. x lama lg dah tu nk bersalin kn.

,betul lah org kata firasat ibu tu kuat.. ada c kecil dalam tu tahniah sis

Semoga dipermudahkan segala urusan