Nak tanya

Nak tanya siapa" y pernh nak dekat due tu..klau 36 minggu 3 hari rasa sakit badan depan belakang lepastu mau berdiri pun susah sakit rasa mcm senggugut tpi xda keluar tanda"..y tu sakit contraction ke...dah 3 4hari rasa mcm sakit" tu..tpi baby kuat aktif#seriusnanya #firstmom

7 Các câu trả lời

saya dah 36w6d .. rasa ngilu2 xtau nk describe macam .. dkat kelengkang tu .. lepastu sakit pinggang .. tgn kaki kebas2 smpai kene minta suami urut 😅 .. lately keputihan ade 2hari tu dye kluar .. slalu xde .. mngeras kadang2 baby still aktif .. appt saya dh jd 1minggu 1x .. selasa esok g klinik checkup .. yg contractions palsu tu xde plak rasa .. cuma yg kelengkang tu lah start nak bgun nak diri dye akan rasa ngilu sakit sikit .. kalau awak rasa x normal dari selalunya . awak terus g hosp je

Saya 37week 4day nak bangun berdiri susah sngt, sakit celah kelangkang sgt2.. Perut ngeras je 2 3 hr ni tp bby aktif... Tp saya xde sakit contraction lg.. Nk berjalan tp mmg rase sakit xlarat sgt2.. Tunggu turun tanda baru sy g hospital...

hi sis.. sy pon 36w juga. g pac sbb baby kurang gerak n baby mengeras. baby mengeras pon doktor kata tanda contraction juga. better pergi cek PAC

1y trước

dah PAC tdi belum ada bukaan baby masih manja" mau keluar 😅

Sama lah sy 38w.. sakit mcm segugut.t0 xlaa kuat cuma xselesa. tanda lain xda.. nk kene tunggu tanda lendir or darah dulu ke ye baru pergi Pac ?

1y trước

pergi jer kadang" xda apa" tanda pun boleh ada bukaan..y sya tu ada keluar lendir sikit tpi belum ada bukaan..baby baru belajar manja" tolak ke bawah...

saya pun keluar mucus jee .. dah seminggu dah .. tanda lain xde. contraction ke tu ? saya 37w

Kalau keluar mucus plug and nampk brownish/ darah skit sis terus ke hospital

1y trước

Sy sb khamis hrtu kua mucus plug brownish.. then sy terus g pac.. lgpn mase tu sy ade ase senggugut skit and perut asyik mengeras.. tp dr check die ckp blm ade bukaan lg.. tp tu tande dkt2 nk bersalin jgk.. so dr ckp jgn isau.. die suruh balik umah dlu.. die nasihat kalau ase contraction sakit btl2/ turun darah/ pecah air ketumban/ baby kurang gerak die suruh drg hospital terus.. tp kalau sis kua mucus plug g pac dr akan check bukaan.. and normal lepas tu akan kua lendir tu lg..

same ngn sy la.. tp masih main2 lg... tggu betol2 sakit bru pegi..