Baby menyusu badan

Nak tanya, siapa menyusu anak sampai 2years? Nak tanya laa, baby puan2 semua ada bangun2 waktu malam sbb lapar? Sekarang ni anak dah masuk 9 bulan, tapi asyik bangun aje malam2. Asyik nk nyusu, penat betul😭. Tapi saya ada je minum milk booster, tapi mcm sama je. Anak still kuat sangat menyusu😭 ada cadangan lain? Ataupun milk booster yg betul2 boleh kenyangkn baby? Pls help🙏🏽#firstmom #ingintahu #seriusnanya 😔

3 Các câu trả lời

dear, itu bukan tanda susu tak cukup. dan itu bukan tanda anak awak xkenyang. susu badan ni mudah diserap dan dihadam. tak mcm susu formula. itu mmg demand baby awak. ada baby mmg akan bangun utk menyusu setiap 1@2jam sekali. ada baby setiap 3@4jam sekali akan bangun minta susu. bagus tau baby bangun susu pd sblh mlm. sebab hormon prolaktin sgt tinggi waktu mlm. susu tu yg akn membuat baby tido nyenyak dan sedikit sebanyak membantu menaikkan berat badan baby awak. 1st baby sy mmg setiap 3jam sekali minta susu. mlm pon sama. mmg akan jaga ikot timing dia nk susu. 2nd baby sy sekarang 9bulan++ pon sama setiap 3@4j sekali mmg akn nk susu.

11mo trước

normal. bila meningkat usia berat baby mmg tak naik banyak dah awak. anggaran naik dlm 500g mcm tu ja😊

sy pon anak nak masuk 9 bulan .menyusu badan . same jugak setiap 1 jam bangun nak susu . xp kalu sy toup susu formula baru dia tido 2 jam 3 jam . memang letih huhu

yg sye tw normal utk baby bgn mnyusu 2x wktu mlm..

11mo trước

Dia taknak 😑😂 pening mikir. Botol pun mmg tak sentuh langsung dah skrang. Last guna masa 3bulan