jahitan terbuka

nak tanya siapa ada experience jahitan terbukak tapi sebab satu saja terbukak so doc tak jahit balik, and nurse suggest pakai cream also jaga bersih bersih kering baru pakai pad macam biasa lah. so kat sini nak tanya, memang lambat lagi la ya nak cantum jahit tu?(jawab if ada experience) i akan berpantang 100 hari untuk bersama, cukup dak untuk pulihkan balik luka yang terbuka tu? any cream/ubat/ rendaman yang selamat(saja) untuk suggest kat i.. thank you mummies

2 Các câu trả lời

nurse saya suruh lepas cebok air biasa tu bilas dengan air garam pulak. sbb saya baru baru ni jahitan luar pun terbuka. saya tak cebok tp saya letak air garam tu dalam bottle spray and spray lepas mandi pastu da kering baru saya spray ubat kuning. kalau boleh lepas buang air kecil or apa apa pakai ubat kuning. biar cepat baik

11mo trước

oh ubat kuning tu from hospital/kk or beli kat farmasi and apa nama dia? sebab i takdapat any ubat pun.

Sy sapu bepanthen 1st aid.. sapu tipis2.. hospital mmg xkn provide pape, sbb benang skrg ni benang larut sendiri katanya, takut kalau kita sapu ubat, benang tu terputus/reput..tapi sy sapu jgk sbb dah hampir sebulan xkering2, hujung terbukak sikit..xlalu sy, dgn anak high demand.. sy sapu jgk. Alhamdullilah da cantum..

11mo trước

baik thank you for ur respons.. i punya luka tak rasa sakit plus dari second berpantang pun duk banyak jalan since anak kena pi klinik sebab kuning.